Fields Family Treehouse and Playground

Fort Smith, AR
Completed Nov. 2011
Materials: Arkansas Cypress, Red Cedar

This structure combines a partially suspended 8’ x 9’ treehouse with a playground-style space including a covered, open air playhouse. The design is intended to serve a wide range of ages and interests, and includes many activities to encourage exercise and dramatic play.



Central to the design is the cabin-style treehouse with two rooms large enough to allow two older children or adults to sleep, play or do homework. The treehouse is an open space, and includes screen windows and doors that open onto a wraparound deck, a fireman’s pole, and access for a zip line. 

 



In 2012, we returned to Fort Smith and finished the structure with an all-natural cashew nut-based stain.

 

more photos on our Facebook page